08 September 2015

Jalan-Jalan Cari Makan di Teluk Intan, Perak

Weekend lepas we had a short vacation since cuti pon 2 hari je..Memandangkan saya ni org Tapah, Perak so jenjalan pon kat area2 sini je la..But still happening ok! This round kitaorg jalan2 kat Teluk Intan & Kg Gajah..

Mlm sabtu tu bile dah penat berjalan kat area Kg Gajah coz ada Expo Rakyat Pasir Salak check in Rumah Rehat Teluk Intan & berehat la smpai ke malam.. So malam jenjalan kat pasar malam Teluk Intan & makan2 ala kadar coz memasing perut still full..Maybe badan dah penat nak makan pon x syok sgt..hehe (konon la) Then terus balik bilik unt rest..

Pastu around 11pm perut start berkeroncong nyanyi lagu memacam..So en husband ajak keluar makan..anak dah tido so tinggal la jap kat mak&pak mertua coz depa pon dah tak larat nak keluar..kteorg berdua g jalan2 cari makan area Teluk Intan & finally jumpa restoran ni...jom nak story sikit mengenai Restoran Wana ni..




Foto atas ni dah menerangkan details mengenai kedai ni..Ape yg best ek? Meh nak story ag..

Restoran ni bersih, kemas & teratur.. Tema restoran yg bewarna merah & hitam agak menarik perhatian. Keunikan kedai ni..hehehe Tak dak WIFI!
Bagus idea ni sebab selalunya kita lepak kedai asyik nak mengadap HP jugak..Tapi kedai ni encourage us to talk with people not machine! GOOD 


Saya order Teh Tarik & Nasi Special Wana (Nasi Putih+Telur+Sambal Udang+Salad) & husband order Teh O Panas..Makanan kami share je coz husband x nak makan byk..(macam zaman becinta lak rasenye sharing2 ni..hehe)




Yang syok nye kedai ni..CEPAT! Lepas order kami cume perlu menunggu tak sampai 10 minit untuk makanan sampai..Rase nasi pon SYOK! Nampak simple je tp sampai licin jugak la kami berdua makan..So tak menyesal order nasi ni. Kedai ni offer pelbagai jenis masakan panas including western food.. Harga pon not bad la..

Apa lagi yg best kat restoran ni?

Environment nye kot..Meh nak payung sikit interior restoran ni..



So highly recommended those yg singgah ke Teluk Intan or mmg org area Teluk Intan unt singgah ke restoran ni. Next time bole try dtg lg..:)








6 comments:

Mummy Julia said...

Nice deko!

Eintan Nurfuzie said...

cantik.. cik en pon de kat karnival pasir salak.. sok cik en nak kuarkan entry tu.. hihi.. ntah2 kita berjumpe kot masa tu

ana said...

Cantik retaurant tu..unik

Radio Senyap said...

Teringat masa ulang-alik terengganu-teluk intan 2 minggu sekali masa tahun 2010-2011. lepas tu dah tak pegi sana lagi

Radio Senyap - Senyap bukan bererti diam

ubai ismail said...

bestnyaa^^

roslina alan said...

Restoran ni mmg antara yg popular gak, di t.intan. dulu dia beroperasi di rmh rehat......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faranina Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign