WeeklyFixPay

30 September 2010

Perubahan yg PERLU!

SALAH ke kalau kte perlu berubah unt kebaikan dri sendiri??
Rasanye x slh coz ape sje yg bole memperbaiki diri adalah 1 perkara yg baek..
I tried to change myself even sometimes I cannot change that attitudes!
ermm..kalo perubahan yg kte wt tu unt keburukan diri kte ni mmg la x ptot..
tp..emm..kdg2 ssh nk cter la..prinsip manusia tu sendiri yg kdg2 memakan diri..
smpi bile kte nk berada kt level yg sme je..at least we should try something new!
bru la life ni pnuh warna-warni..Kalau hari2 wt bnde yg sama..x dok kale2 la dunia nih..
Sye try unt x tdo ptg n sye akn try ubah prangai sye ni..
Sye da sgt kurang membaca n sye tekad nk m'perbanyakkan bc bku blk..
byk ag yg perlu sye ubah..
Perubahan yg positif perlu unt patikan kehidupan kita mkin lama mkin baik..
bukan mkin lama mkin merosot..
Semakin meningkat umur kita..ptotnye kita makin bijak wt pilihan..
x salah jugak dgr pendapat org lain..x perlu la nk bangkang byk2..
ni x bole..tu salah..as long as pe yg org tegur tu betul and kne pda tempatnye..(bkn dgn kasar2 n maki2 ok)
kalo cm 2 mmg la kte kne maki blk org cm 2..hehe
x slh rasanya kita betulkan ape yg kurang kt diri kita ni....
Bak kata Maria Robinon..


Sya ckp ni unt diri sye sndri n unt sape2 je yg terbaca post ni..
Ni je yg sye nk share tok kali ni..chau chin cau...
salam...






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faranina Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign